// Delta Projects pageView scripts are plug and play / No changes are required before implementation
foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Bewegingsonderwijs (Blok 3)

Posthbo-opleiding:Bevoegdheid bewegingsonderwijs (Blok 3)

Zelf bewegingsonderwijs geven op de basisschool
Leerkrachten die na 1 september 2000 zijn gestart met de pabo kunnen alleen in groep 1 en 2 bewegingslessen geven. Wie een bevoegdheid wil voor de hogere groepen zal zich verder moeten specialiseren: via de ALO of via deze opleiding. U kunt de bevoegdheid halen in 3 blokken van elk 15 bijeenkomsten van 3,5 uur. Elk afgerond blok geeft recht op een deelcertificaat met een tijdelijke bevoegdheid voor alle groepen van de basisschool gedurende twee jaar. Deze deelcertificaten zijn landelijk erkend. Het is mogelijk het deelcertificaat van blok 1 al tijdens de differentiatiefase van de pabo te behalen. De praktijkopdrachten kunt u steeds naast de blokken uitvoeren. Dit mag op uw eigen basisschool. Het spreekt voor zich dat sportkleding bij de bijeenkomsten verplicht is, zowel bij de buiten- als de binnenlessen.

Voor wie?
Leerkrachten en leerkrachten in opleidingc0860_bewegingsonderwijs_269
 
blok 1: Aanbieden van activiteiten

blok 2: Begeleiding en leerhulp in het bewegingsonderwijs

blok 3: Maatwerk en visie.

Bewegingslessen op maat: iedereen doet mee, toppers en tobbers! In deze module gaat het om het samenstellen van verschillende bewegingsarrangementen, het differentiëren op bewegingsniveau, het observeren tijdens de les en het geven van specifieke hulp aan zwakke bewegers en aan toppers. U maakt kennis met allerlei methoden van bewegingsonderwijs, u leert een jaarplanning te maken en u gaat met andere ogen naar de speelplaats kijken. Qua eigen vaardigheid is er aandacht voor de betere bewegers in de klas.

Studiebelasting
De studiebelasting is 200 uur per blok. Dit is inclusief de praktijkopdrachten en de zelfstudieopdrachten. De stageopdrachten kunnen gedeeltelijk in de eigen klas worden uitgevoerd, maar zullen verdeeld moeten zijn over de groepen 3 t/m 8 van de basisschool. De opleiding wordt na het derde blok afgesloten met een diploma.

Inschrijving
Bij inschrijving voor één van de blokken dient het deelcertificaat van het blok ervoor overlegd te worden. De geldigheid van dit certificaat is beperkt.

Prijs
Genoemde prijs is per blok en is exclusief de verplichte titels van de literatuurlijst.

Bij inschrijving kunt u uw voorkeur aangeven (bij 'opmerkingen') voor de middag- of avondgroep. We proberen hieraan te voldoen hoewel het niet altijd lukt aan de voorkeur te voldoen. Inschrijving en toekenning van de voorkeur gebeurt op basis van beschikbaarheid.

Middaggroep start op 13 september van 14.30 - 18.00 uur

Avondgroep start op 13 september van 18.00 - 21.30 uur (LET OP! Deze groep zit vol, inschrijven is niet meer mogelijk)

Avondgroep start op 20 september van 18.00 - 21.30 uur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Subsidie mogelijk voor Posthbo-opleiding Bewegingsonderwijs

In 2017 is het nog mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de verschillende modules van de Posthbo opleiding Bewegingsonderwijs Primair Onderwijs.

Sinds 2000 geeft een pabo-diploma alleen bevoegdheid voor gymnastieklessen aan de groepen 1 en 2. Voor groep 3 tot en met 8 is aanvullende kwalificatie vereist van de leergang vakbekwaamheid bewegingsonderwijs. Leraren in het primair onderwijs kunnen daar subsidie voor krijgen, zodat gymlessen worden gegeven door vakleerkrachten en breed bevoegde leraren. Het collegeld wordt tot maximaal €3.500 vergoed. Dit is een tijdelijke regeling, die loopt van 2015 tot en met 2017

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van deze subsidie van DUO


Als u de opleiding bij ons volgt dan weet u dat onze opleiding gecertificeerd is en dat ons instituut onder de naam Iselinge lid is van het landelijk netwerk pabo hogescholen. De deelnemers komen in het landelijk register.
Voor meer info ga naar www.registeropleidingen.nl


c0860_phbo_bewegingsonderwijs_381

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn