// Delta Projects pageView scripts are plug and play / No changes are required before implementation
foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Nieuws

Nieuws

Cedeo-erkenninng met een 9,93

Doetinchem, 6 februari 2018

cedeo-erkenning_688

Op 6 februari heeft SONedutraining de erkenning van Cedeo weer voor 2 jaar weten te verlengen. Deze erkenning komt tot stand door klantbeoordelingen. Wij zijn zeer trots dat onze klanten de maatwerk nascholing heeft beoordeeld met een 9,93!!

Lees meer>>

 

Combi 2-3: Hoe nu verder?

cobi_4_125

Cobi Visser vertelt.... 

De afgelopen jaren hebben veel leerkrachten en schoolteams de cursus “Combinatiegroep 2-3” gevolgd.Hierna begint pas het echte werk, en vaak ontstaan in die nieuwe praktijk weer nieuwe vragen. Onze docent Cobi Visser geeft op verschillende trainingen teamscholing en begeleiding op maat. Lees hieronder haar indrukken van deze verschillende scholen en de mogelijkheden die dit u kan bieden!

Lees meer>>

Teamtraining ontdekkend en ontwerpen leren

Lichtenvoorde, 10 oktober 2017

79065253_14_5700

Basisschool Frans ten Bosch in Lichtenvoorde is gestart met een traject gericht op "ontdekkend en ontwerpend leren". Onder de bezielende leiding van de docent Peter Roos gaat het team in eerste instantie in 3 bijeenkomsten aan de slag. De verwondering van kinderen stond centraal in de eerste bijeenkomst. Directeur Roel Schreur vertelde na deze 1e bijeenkomst hoe enthousiast de leerkrachten direct aan de slag gingen. "De praktische tips van deze 1e bijeenkomst gaven de leerkrachten mooie handvatten. O.a. de leerkracht van groep 3 nam de leerlingen direct mee naar een kastanjeboom op het schoolplein en hier ontstonden de mooiste vragen vanuit de leerlingen". 

Lees meer>>


 

De week tegen pesten: Meisjes vaker slachtoffer van online pesten

pesten_688

Doetinchem, 20 september 2017

Deze week zijn er veel nieuwsberichten waarin aangegeven staat dat in bijna 50 procent van de gevallen het cyberpesten plaatsvindt tussen leerlingen van eenzelfde school.
Heeft u hier op uw school ook mee te maken gehad? Wat kunt u als team doen om hier meer inzicht in te krijgen? 
Wij ondersteunen u hier graag in.

Lees meer>> 


Een praktische boekje over het reilen en zeilen in een combinatiegroep 2/3

Doetinchem, 29 augustus 2017

tib_combinatiegroep_2-3_140

Cobi Visser en Frida Meints, beiden docent bij SONedutraining schreven een praktisch boekje over de combinatiegroep 2/3. Tot nu toe was er geen makkelijk toegankelijk en overzichtelijk ‘handboek’ voor wie met zo’n combinatiegroep werkt of ermee te maken krijgt. Het boekje, verschenen in de TIB-tool reeks, voorziet daarom zeker in een behoefte. De auteurs schrijven uit eigen ervaring enthousiast over de meerwaarde die een groep 2/3 kan hebben. 

Lees meer>>


Vier vragen aan student post-hbo-opleiding jonge kind specialist

Doetinchem, 4 juli 2017

"Ik ben een kleuterjuf met een gouden randje ! “

79065277_14_5700

Na vaak korte cursussen gevolgd te hebben merkte ik dat het naar meer smaakte en ik behoefte kreeg aan verdere verdieping. Ik ging op zoek naar een opleiding waar ik echt wat aan zou hebben en dat is gelukt! Ik heb voor het eerst een opleiding gedaan waar ik ook iedere bijeenkomst met veel plezier heen ging.

Lees meer>>


Doetinchem, 28 juni 2017

Geslaagden post-hbo-opleidingen

geslaagden_post-hbo_opleidingen_600

Afgelopen weken zijn de afrondingen geweest voor de post-hbo-opleiding specialist jonge kindbewegingsonderwijs en intern begeleider. Een knappe prestatie. SON feliciteert dan ook alle geslaagden en wenst ze veel succes met de opgedane kennis.


Bron: ocw, 26 juni 2017

Subsidie bewegingsonderwijs

beweegwijs_688

Tot 1 juli is het nog mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de verschillende modules van de Posthbo opleiding Bewegingsonderwijs Primair Onderwijs.

Sinds 2000 geeft een pabo-diploma alleen bevoegdheid voor gymnastieklessen aan de groepen 1 en 2. Voor groep 3 tot en met 8 is aanvullende kwalificatie vereist van de leergang vakbekwaamheid bewegingsonderwijs. Leraren in het primair onderwijs kunnen daar subsidie voor krijgen, zodat gymlessen worden gegeven door vakleerkrachten en breed bevoegde leraren. Het collegeld wordt tot maximaal €3.500 vergoed. Dit is een tijdelijke regeling, die loopt van 2015 tot en met 2017

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van deze subsidie van DUO op www.duo.nl


 
Doetinchem, 21 juni 2017

SON start als eerste de posthbo-opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie

De nieuwe Posthbo-opleiding start bij SON als enige opleiding al in september. Tijdens deze 1 jarige opleiding krijgt u een stevige basis om als specialist op jouw school te kunnen werken. Kijk voor meer informatie, data en tijden op sonedutraining.nl en haal voor de zomervakantie in 2018 al je felbegeerde diploma! Uiteraard is deze opleiding ook Incompany mogelijk.

Lees meer>>


Blijven ontwikkelen met Levenlanglerenkrediet

bron: 8-6-2017 ministerie van onderwijs
Met de invoering van de wet Beroep Leraar en Lerarenregister is het een feit dat het vrijwillig register per 1 augustus 2017 overgaat naar een verplicht register. In een eerder artikel is aangegevenwat deze overgang betekende. Ondertussen zit de onderwijscooperatie niet stil en zijn er veel ontwikkelingen om de overgang van het vrijwillige naar het verplichte register in gang te zetten.

Het schooljaar 2017 - 2018 wordt gebruikt als overgangsjaar. Wat betekent dit voor diegene die al geregistreerd staan, zich hebben aangemeld of nog juist nog niets hebben gedaan? Wat staat er komend jaar te gebeuren en wat kun je nu juist wel/niet doen?

Lees meer>>


Lerarenregister

14 juni 2017

Update: Wat betekent het verplicht Lerarenregister komend jaar in de praktijk?

registerleraar_350

Met de invoering van de wet Beroep Leraar en Lerarenregister is het een feit dat het vrijwillig register per 1 augustus 2017 overgaat naar een verplicht register. In een eerder artikel is aangegeven wat deze overgang betekende. Ondertussen zit de onderwijscooperatie niet stil en zijn er veel ontwikkelingen om de overgang van het vrijwillige naar het verplichte register in gang te zetten.

Lees meer>>


 

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn