foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Onderwijsondersteuning op de TiNtaan

Basisschool de TiNtaan investeert op onderwijsondersteuning

algemeen_beeld_letters_300

Basisschool de TiNtaan in Deventer heeft afgelopen jaar een traject vanuit SONedutraining aangeboden aan de onderwijsassistenten. Tijdens deze dagen staat didactiek, leerlijnen en het achterhalen van het ‘waarom’ centraal. Het doel van deze training was om de onderwijsassistenten meer bagage en bewustzijn mee te geven om zelfstandig zaken op te kunnen pakken. In totaal 3 dagen zijn de onderwijsassistenten zeer intensief aan de slag gegaan. Tussen de bijeenkomsten door hebben zij filmopnames gemaakt welke in de bijeenkomsten weer zijn besproken. Dit heeft geresulteerd in een enthousiaste groep deelnemers die na afloop van het traject een flinke stap in hun verdere ontwikkeling hebben gezet.

Angela Winters, teamleider, kijkt tevreden terug op het traject:

“De onderwijsassistenten gaven al instructie maar dit gebeurt nu gefundeerd. Door de opgedane kennis van, en het werken met modellen is de lesvoorbereiding nu gerichter en makkelijker geworden. Het is mooi om te zien dat de mensen van onbewust, naar bewust bekwaam zijn gegroeid. Dit traject bood veel verdieping. Het was ook best pittig voor de deelnemers maar door het leren van elkaar en de tussentijdse opdrachten waar serieus aan gewerkt werd hebben de deelnemers hard gewerkt aan hun eigen ontwikkeling wat de kwaliteit van ons onderwijs goed doet. De docente is toegankelijk, legt de lat hoog maar blijft passend bij de directe praktijk van de deelnemers en zorgde voor een veilige sfeer.”

De deelnemers keken zelf ook met een goed gevoel terug:

“Ik vond de training heel leerzaam, het heeft mij aan het denken gezet.”

“Dit was heel duidelijk en gaf diepgang."

“Ik vond dat we op een logische volgorden cursus hebben gekregen. We hebben kennis gekregen en we moesten de kennis ervaren/toepassen in de praktij."

Wij wensen de deelnemers veel succes en plezier in het toepassen van alle nieuwe kennis in de praktijk en volgen met plezier de ontwikkelingen op basisschool De TiNtaan!

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn