foto: meisjes voor het schoolbord in een grid van balletjes
Leer voor je leven

Registerleraar voorlopig van de baan

Registerleraar voorlopig van de baan

registerleraar_127

Wie deze week het nieuws ook maar een klein beetje gevolgd heeft, zal het niet ontgaan zijn. Het verplichte lerarenregister is (voorlopig) van de baan! Wat is er nu precies besloten en hoe gaat men nu verder?

Afgelopen maandag werd bekend dat er een ingrijpende koerswijziging nodig is voor de verdere versterking van de positie van de leraar. Minister Slob heeft de conclusie getrokken dat het Lerarenregister te veel een doel op zich is geworden, in plaats van een middel om de beroepsgroep te versterken.

Slob: ‘Pas als duidelijk is wat er nodig is om het register in te zetten als register van, voor en door de leraar gaan we de volgende stap zetten.’ Het vrijwillige register blijft ondertussen gewoon beschikbaar voor leraren die daar hun portfolio in hebben opgeslagen.

Zoals het er nu naar uitziet, betekent het niet dat alles definitief van tafel is. De minister heeft Alexander Rinnooy Kan gevraagd om verder te verkennen wat er moet gebeuren om te komen tot een stevige beroepsgroep. De verwachting is dat rond de herfst een rapport komt over de verdere professionalisering van de doelgroep. Tot die tijd komt er geen verplicht register en blijft het vrijwillige register van kracht.

Lees hier de berichtgeving vanuit de rijksoverheid. 

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn